Opatija: Savjetovanje o novom kaznenom i prekršajnom pravu

VIŠE od 650 sudaca, državnih odvjetnika i pravnih teoretičara okupilo se na 15. savjetovanju Udruženja za kaznene znanosti i praksu na temu ´Novo kazneno i prekršajno pravo´ koje je danas počelo u Opatiji.

Predsjednik Udruženja Davor Krapac rekao je da je svrha savjetovanja ocijeniti domete reforme postupovnih pravila u kaznenom i prekršajnom sudovanju, ozakonjene ovogodišnjim promjenama Zakona o kaznenom postupku i Zakona o prekršajima, te koliko te promjene doprinose rješavanju pravosudne krize.

Ocijenio je da bi savjetovanje trebalo doprinijeti snalaženju pravnika praktičara, sudaca i državnih odvjetnika u primjeni novih propisa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O zakonskim novostima u istrazi, glavnoj raspravi, posebnom i skraćenom postupku prema neubrojivim osobama, koje bi trebale doprinijeti učinkovitosti vođenja i bržem dovršetku kaznenog postupka govorili su sudac Vrhovnog suda Damir Kos, sudac Županijskog suda u Puli Iztok Krbec, te sudac Županijskog suda u Zagrebu Dražen Tripalo.

Podršku trodnevnom savjetovanju i aktualnosti teme u pozdravnim su govorima dali predstavnici Ustavnog, Vrhovnog i Prekršajnog suda, Državnog odvjetništva i Državno-odvjetničkog vijeća, Ministarstva pravosuđa i Ministarstva unutarnjih poslova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara