Operni bal u Beču širi se na New York, Dubai, Zagreb i Beograd

Operni bal u Beču širi se na New York, Dubai, Zagreb i Beograd
OPERNI bal u Beču sve se više širi organiziranjem sličnih događanja ove godine u New Yorku, Zagrebu, Dubaiju i Beogradu, izjavila je njegova direktorica.

To širenje "donosi publicitet Austriji, priskrbljuje licence Bečkoj operi i omogućava joj predstavljanje svoje kvalitete u inozemstvu", kazala je direktorica Elisabeth Guertler.

Središnji društveni događaj godine u Beču, koji se održava 3. veljače, rasprodao je 6990 mjesta koja su se prodavala od prošlog travnja.

U New Yorku dva "bečka bala" spojena su u jedan. Osamsto osoba plesat će valcer 28. siječnja u Waldorf Astoriji. U odboru pod pokroviteljstvom austrijskog predsjednika Heinza Fischera sjedi kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger, bivši glumac austrijskog podrijetla.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šezdeset plesnih parova iz Beča će otputovati u Dubai (Ujedinjeni Arapski Emirati), s orkestrom opere i baletom" na bal predviđen za 17. veljače, naglasila je ona.

Prije toga bal organizira Zagreb 26. siječnja, s glazbom i koreografijom iz 2004.

Novost 2005. je održavanje "Wiener Opernballa" u Beogradu u rujnu, gdje ćemo dati savjete o načinu pripremanja bala, rekla je Guertler.

Ove godine će među "debitantima" koji otvaraju bal biti japanski plesači i kineski par. Kineska televizija po prvi će put prenositi događaj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara