Opet nesreće s avionima: Ryanair je prisilno sletio, Air Dolomitu se zapalio motor

Opet nesreće s avionima: Ryanair je prisilno sletio, Air Dolomitu se zapalio motor

PROTEKLIH dana vijesti o zrakoplovnim nesrećama potresaju svijet. Srećom, jučerašnja u francuskom Limogesu za posljedicu je imala samo 26 ozlijeđenih osoba, a još veću sreću imali su u njemačkom Muenchenu gdje nitko nije ozlijeđen.

Nagli pad tlaka

Naime, kako javljaju strane agencije Ryanairov avion koji je letio na relaciji Bristol-Barcelona prisilno se spustio na aerodrom u Limogesu zbog naglog pada tlaka prilikom čega su ozlijeđene 26 osobe.

Preplašeni putnici uplašili su se za svoj život kad je avion počeo ponirati te su ispale maske za disanje. U avionu je bilo 168 putnika i sedam članova posade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnici iskakali po pisti

U Njemačkoj je, pak, izbjegnuta katastrofa u posljednji trenutak. Naime, u minhenskoj zračnoj luci zapalio se motor aviona talijanske kompanije "Air Dolomit". Pribrani pilot uspio je zaustaviti zrakoplov  trenutak prije polijetanja.

Svjedoci govore kako se vatra pojavila iz lijevog propelera, a putnici su u panici iskakali na pistu. Nema informacija o ozlijeđenima, a vatrogasci su bili spremni, jer su ugasili vatru prije nego što se proširila na ostatak aviona. Za sada još uvijek nije poznat uzrok zapaljenja motora. 

H.A.
Foto: Welt.de

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara