Opljačkan automat klub u Sesvetama

TROJICA nepoznatih i naoružanih razbojnika pobjegli su s nešto manje od 20 tisuća kuna iz automat kluba u Sesvetama, nakon što su oružjem zaprijetili djelatnicama, a gostima naredili da legnu na pod, izvijestila je danas policija.

Razbojnici, koje svjedoci opisuju kao mladiće stare dvadesetak godina, u automat klub u Ninskoj ulici upali su u nedjelju nešto iza 22 sata.

Jedan od njih je oružje uperio u 23-godišnju djelatnicu, a ona mu je otvorila ladicu s novcem iz koje je mladić uzeo nešto manje od 20 tisuća kuna. Druga dvojica razbojnika ostala su kod ulaznih vrata i dvadesetak gostiju natjerali da legnu na tlo.

Nakon kraćeg prepada, razbojnici su s novcem pobjegli u nepoznato.

Svjedoci tvrde da je jedan od razbojnika bio maskiran vunenom kapom s prorezima za oči, drugi kapuljačom, dok je treći na glavi imao samo kapu šiltericu.

Nekoliko sati ranije u Zagrebu su opljačkane i dvije sportske kladionice, na Trešnjevci i u Sigetu. Iz kladionica u Kranjčevićevoj i Froudeovoj ulici nepoznati razbojnici su prijeteći oružjem zaposlenicama odnijeli po nekoliko tisuća kuna.

Kod državljana SCG pronađeni krivotvoreni euri

Kod 33-godišnjeg državljanina Srbije i Crne Gore policija je pronašla oko tisuću krivotvorenih eura i uhitila ga nakon što je lažnim devizama platio gorivo na benzinskoj postaji u Ježevu kraj Zagreba.

Nakon kriminalističke obrade 32-godišnjak je priveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Stranac je uhićen na autocesti prema Slavonskom Brodu nakon što je radnik benzinske postaje u Ježevu otkrio da mu je stranac platio krivotvorenom novčanicom od 50 eura.

U policiji kažu da je radnik na postaji provjerio novčanicu jer mu je bilo čudno što je 32-godišnjak otišao žurno, ne čekajući račun, nakon što je za gorivo u vrijednosti 354 kune ostavio 50 eura.

"Radnik benzinske postaje provjerio je novčanicu pod UV-lampom i o svemu izvijestio policiju", kazao je policijski glasnogovornik Davor Tor.

Sumnjivca koji je s prijateljem, hrvatskim državljaninom, automobilom krenuo prema istoku policajci su zaustavili na 209. kilometru autoceste Zagreb-Lipovac.

Vještačenjem je utvrđeno da je sporna novčanica krivotvorena, a dan kasnije radnik benzinske postaje prepoznao je osumnjičenog kao osobu koja mu je dala krivotvorenu novčanicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara