Opljačkanoj pošti u Splitu prijeti kazna od pola milijuna kuna?

POLICIJA je ispitala 60 osoba povezanih s "pljačkom desetljeća" pošte u Splitu u kojoj je navodno ukradeno 15 milijuna kuna, a s obzirom da  se ured najvjerojatnije nije pridržavao propisanih mjera sigurnosti, mogao bi dobiti kaznu od pet do petsto tisuća kuna.

U pet godina koliko postoji Zakon o minimalnim mjerama zaštite u poslovanju s gotovim novcem i vrijednostima, čak više od 300 poslovnica Hrvatske pošte navodno nije ostvarilo dovoljne mjere sigurnosti zbog čega je Inspektorat MUP-a podnio i optužne prijedloge.

Prema Zakonu sve novčarske institucije moraju imati videonadzor s pohranjivanjem, tjelesnu zaštitu te centralizirani protuprovalni i protuprepadni sustav. Hrvatska pošta zbog pljačke u Splitu provodi i unutrašnju istragu te tvrde da sve njihove poslovnice imaju minimalne mjere zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija navodno istražuje informaciju da su razbojnici pobjegli u džipu Grand Cheerokee s BiH tablicama, a istragu im zasigurno ne olakšava činjenica da su pljačkaši bili dobro zamaskirani pa im videonadzor nije pomogao, a i cijeli su "posao" obavili brzo i bez većih tragova.

J.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara