OPORBA PROZIVA PREMIJERA ROPA ZBOG SIB BANKE

Bivši slovenski premijer i sadašnji predsjednik oporbenih demokršćana Andrej Bajuk u četvrtak je u parlamentu prozvao premijera Antona Ropa kao jednog od odgovornik za problematiku SIB banke koja je zbog nesolidnog poslovanja u postupku žurne prodaje i za koju je interes u fazi predaje neobvezujućih ponuda po pisanju slovenskog tiska iskazala i Zagrebačka banka.

Bajuk je u parlamentu podsjetio da je sadašnji premijer Rop u vrijeme kad je SIB banka prije dvije godine prodana gradu Ljubljana, odnosno njenom komunalnom poduzeću Energetika, zauzimao mjesto ministra financija. SIB banka bila je tada u većinskom državnom vlasništvu, a sumnja se da ju je grad prilikom preuzimanja višestruko "preplatio". Bajuk je zahtijevao da se ugovor o prodaji SIB banke retroaktivno poništi i da se traži politička odgovornost onih koji su doprinijeli njenoj prodaji. Rop je izjavio da su Bajukove optužbe politička manipulacija povezana sa sadašnjim pokušajima da se banka proda.

Zbog afere oko SIB banke u četvrtak je neopozivu ostavku na mjesto vršitelja dužnosti komunalnog holdinga grada Ljubljana dao Marjan Rekar kojega su povezivali s teškoćama u banci, a parlament će u petak na zahtjev oporbe odrediti datum izvanrednog zasjedanja na kojemu će se raspravljati o problematici SIB-a (Slovenska investicijska banka).

(Hina) fl sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara