OPORBA SE VRATILA U CRNOGORSKI PARLAMENT

Nakon više od godinu dana bojkota zastupnici oporbenih stranaka vratili su se u srijedu u crnogorski parlament, nakon što je TV Crne Gore (TV CG) prihvatila ponovno izravno prenositi skupštinska zasjedanja. L

U lipnju prošle godine, TV CG je, nakon transformiranja u javni servis, odlučila zbog velikih troškova ukinuti prenose zasjedanja crnogorskog parlamenta, što je bio povod da oporbene stranke bojkotiraju rad Skupštine.

Pregovori između čelnika Parlamenta, oporbenih stranaka i RTVCG trajali su više od godinu dana, uz posredovanje Ureda OESS-a u Beogradu. Nakon što je uprava Radio-televizije odlučila ubuduće prenositi sve sjednice crnogorskog parlamenta, najveći dio oporbe je odlučio vratiti se u parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Crnogorski parlament treba danas odlučiti hoće li prihvatiti neposredne ili, kako predlaže vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), posredne izbore za tijela državne zajednice

Na dnevnom redu je i Deklaracija o zaštiti Tare, koju je potpisalo više od deset tisuća građana koji se protive izgradnji hidroelektrane "Buk-Bijela" u Bosni i Hercegovini (BiH), kojom bi bio potopljen dio kanjona te rijeke.

(Hina) xdram ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara