Oporba traži osnivanje povjerenstva za "slučaj Puljiz"

Oporbeni klubovi sutra će u saborsku proceduru poslati prijedlog osnivanja istražnog povjerenstva koje bi trebalo do kraja rasvijetliti okolnosti "slučaja Puljiz", najavio je danas novinarima u Saboru SDPov zastupnik Šime Lučin.

Oporbene stranke - SDP, HNS, HSP, HSS i IDS, jučer su izrazile nezadovoljstvo zaključcima Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je, na temelju nalaza Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, utvrdio da agenti POA-e u razgovoru s novinarkom Helenom Puljiz nisu postupali nezakonito. Odbor je također zaključio da ne postoji zakonska osnova za smjenu šefa POA-e Joška Podbevšeka koju traži predsjednik Stjepan Mesić, a s kojom se ne slaže premijer Ivo Sanader.

Oporbenjaci će od predsjednika Sabora Vladimira Šeksa zatražiti i podnošenje izvješća o radu Vijeća za građanski nadzor sigurnosnih službi, najavio je Lučin.

To bi vijeće, po Zakonu o sigurnosnim službama, Saboru trebalo podnositi izvješće o radu svakih šest mjeseci, na zahtjev predsjednika Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vijeće je osnovano prije više od godinu dana, no pred zastupnicima se do sada nije našlo ni jedno izvješće o njegovu radu.

Predsjednik Vijeća Vlatko Cvrtila rekao je Hini kako je Vijeće ispunilo svoju zakonsku obvezu i izvješće o prvih šest mjeseci svog rada Šeksu poslalo još u lipnju.

"Nikakvu povratnu informaciju još nismo primili, a Vijeće sada, u dogovoru s nadležnim odborom, priprema godišnje izvješće o radu u 2004.", rekao je Cvrtila.

(Hina) xibob yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara