OPREZ! IKEA povlači s tržišta 6 novih čokolada

OPREZ! IKEA povlači s tržišta 6 novih čokolada

Foto: IKEA

IKEA je upravo objavila novo povlačenje proizvoda. Priopćenje za javnost u nastavku prenosimo u cijelosti.

"IKEA želi obavijestiti sve koji su kupili jedan ili više zahvaćenih proizvoda od čokolade kako oni nisu prikladni za osobe alergične ili osjetljive na lješnjake i/ili bademe, zbog čega ih IKEA povlači.  

IKEA proširuje povlačenje čokolada na šest dodatnih IKEA čokolada koje nisu prikladne za osobe alergične ili osjetljive na lješnjake i/ili bademe. Sigurnost je najviši prioritet za tvrtku IKEA i zato se globalno povlačenje odnosi na sve zahvaćene proizvode s bilo kojim datumom roka trajanja. Prisutnost lješnjaka i badema utvrđena je učestalo, a ne povremeno što ukazuje na činjenicu da navedeni proizvodi od čokolade nisu prikladni za konzumaciju za osobe alergične ili osjetljive na te alergene.

Informacije o proizvodu ne navode učestalu prisutnost dovoljno jasno s obzirom da na deklaraciji piše “može sadržavati…”. Postoji mogućnost da informacije o proizvodima na deklaraciji navedu na krivi zaključak zbog čega to može biti interpretirano kao neusklađenost sa zakonodavstvima određenih tržišta. Na temelju visokih standarda sigurnosti i kvalitete tvrtke IKEA, odlučili smo povući zahvaćene proizvode na globalnoj razini, neovisno o razlikama u zakonodavstvima na našim tržištima.

Proizvodi su sigurni za sve koji nisu alergični ili osjetljivi na bademe i/ili lješnjake. IKEA nije zaprimila obavijest o bilo kakvoj alergijskoj reakciji povezanoj sa 6 proizvoda na koje je prošireno povlačenje čokolada. Zabrinuti kupci mogu vratiti zahvaćene proizvode u najbližu robnu kuću IKEA uz puni povrat novca.

Ispričavamo se kupcima zbog mogućih neugodnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dodatne informacije kupci mogu kontaktirati našu Službu za kupce na broj 01/445-5444", navodi se u priopćenju.

Dodatnih 6 proizvoda od čokolade uključenih u povlačenje:

CHOKLAD LINGON & BLABÄR 180g
(čokolada, okus brusnica/borovnica) 

CHOKLAD LJUS 100g
(mliječna čokoladica)

CHOKLAD NÖT 100g
(mliječna čokolada s lješnjacima)

GODIS CHOKLADKROKANT 450g
(mliječna čokolada+butterscotch)  

GODIS CHOKLADRAN 168g
(vafli punjeni čokoladom)  

CHOKLADKROKANT BREDBAR 400g
(namaz,čokolada butterscotch)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara