Optuženi za ratni zločin na Ovčari pokušao samoubojstvo

MIRKO Vojnović, optužen za ratne zločine na Ovčari kod Vukovara 1991. godine, pokušao je u utorak samoubojstvo, javio je poslijepodne beogradski Radio B92.

"Optuženi pritvorenik Mirko Vojnović, koji se nalazi u bolnici u Novom Sadu nakon operacije koja je nad njim obavljena 23. siječnja ove godine, u utorak je oko šest sati, kad je ostao sam u bolničkoj sobi, skočio s drugog kata bolnice i zadobio teške tjelesne povrede, te se nalazi na odjelu intenzivne njege novosadske bolnice", izjavio je za Radio B92 Miroslav Alimpić, sudac Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko Vojnović, nekadašnji pripadnik Teritorijalne obrane u Vukovaru, jedan je od osmorice koju je Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine optužilo za ubojstvo najmanje 192 hrvatska ratna zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara, 20. i 21. studenoga 1991. godine.

Početak suđenja za taj ratni zločin zakazan je za 9. ožujka, a prije nekoliko dana je Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu objavio da se istraga za taj zločin vodi protiv još 13 osoba, a proširena je i protiv trojice već optuženih, među kojima i Vojnovića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara