Optuženi za ubojstvo uhićen radi prodaje droge, policija pronašla i brata kojeg traži Interpol

Optuženi za ubojstvo uhićen radi prodaje droge, policija pronašla i brata kojeg traži Interpol

Foto: FAH

U VELIKOJ i dobro koordiniranoj akciji policije kod Trogira uhićeno je više osoba i zaplijenjena veća količina droge. U isto vrijeme policajci su jučer ujutro "pokucali" na čak četiri adrese, među njima i na vrata doma obitelji Šalov u Dogradama.

Policija pronašla pištolj s kojim je ubijen Jurić Grgić?

21-godišnji Marin Šalov optužen je za ubojstvo redara Tomislava Jurića Grgića, a sada ga terete da je nabavljao drogu koju su drugi preprodavali. Prilikom pretrage kuće droga nije nađena, ali su pronađeni veća količina streljiva, poluautomatska puška, ali i pištolj Glock te Marinov brat, 29-godišnji Marko Šalov, kojeg traži Interpol, odnosno, Nizozemska zbog kaznenog djela krivotvorenja.

Marka Šalova tražila je i splitska policija jer dosad nije ispitan na okolnosti ubojstva Jurića Grgića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oružje s kojim je ubijen redar dosada nije bilo pronađeno. Glock koji je policija jučer pronašla poslan je stoga na vještačenje kako bi se utvrdilo je li s tim oružjem počinjeno kazneno djelo. Osim oružja, policija je kod Šalova pronašla i nekoliko pancirki, stječe se dojam da žive u strahu od osvete.

Optuženog za ubojstvo pustili na slobodu uz jamčevinu od 200 tisuća kuna

Braća Šalov privedeni su i pritvoreni, a osim njih policija je privela još nekoliko osoba zbog dilanja. Mlađi Šalov i njegov otac prijavljeni su i za ilegalni posjed oružja.

Marin Šalov proveo je u pritvoru pet mjeseci nakon ubojstva Jurić Grgića. Pušten je da se brani sa slobode nakon što je platio jamčevinu od 200 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara