Optužnica protiv Norca i Ademija izmijenjena

TUŽITELJ na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu iznio je danas izmijenjenu optužnicu prema kojoj se Ademi više ne spominje kao vršitelj dužnosti zapovjednika Zbornog područja Gospić već kao zamjenik.

Dodatne izmjene, također, obuhvaćaju i granatiranje srpskih sela na području Medačkog džepa pa se napadi sada tretiraju kao "nasumični". Nova optužnica napravljena je u skladu s iskazima svjedoka kao i prema dokazima. Tako je kod nekih izbačeno da su bili mučeni te je, primjerice, određen točan broj stradalih kuća u selu Divoselu - 40.

Generali su izjavili kako se zbog promjene optužnice nije promijenio njihov stav te da se i dalje osjećaju nedužnima za zločine u Medačkom džepu. Tim riječima je završen dokazni postupak protiv generala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz samo jedne rečenice knjige koju je napisala bivša glasnogovornica Haškog suda Florence Hartman vidljivo je da me Haški sud nije htio goniti već je to bio dogovor određenih časnika, odvjetnika i drugih institucija", kazao je Norac čemu su se usprotivili Ademijevi odvjetnici tvrdeći da oni nemaju nikakve veze s montažom optužnice. Završna riječ tužiteljstva očekuje se sutra dok će isto napraviti obrana 26. svibnja.

J.M.
Foto: RTL Vijesti/AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara