Optužnica protiv Štrokovih reketara pada zato što ih je sam uhvatio

Optužnica protiv Štrokovih reketara pada zato što ih je sam uhvatio

USKOKOVA optužnica u slučaju "Pet zvjezdica" protiv građevinskog poduzetnika i vlasnika tvrtke “Konel” Antuna Kralja, njegova sina Antoana te bivšeg pomoćnika predstojnika Ureda državne uprave za graditeljstvo Dubrovačke županije Ive Žeravice zbog traženja mita od hotelijera Gorana Štroka, pala je zbog načina na koji je prikupljen ključni dokaz.

Radi se, naime, o snimci razgovora Gorana Štroka sa svojim reketarima koji su ga tražili oko 440 tisuća eura, a koja je na Uskokovu žalost nastala zaslugom samog poduzetnika, i što je najbitnije, u vrijeme dok Štrok nije bio njihov pouzdanik. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu je zbog toga odlučilo prihvatiti prigovor obrane da se radi o nevaljanom dokazu nastalom neovlaštenim snimanjem, što će itekako naštetiti cijeloj optužnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok će iz temelja morati izmijeniti optužnicu, ali će se sada moći pozvati tek na dvosatno svjedočenje Gorana Štroka, koji je u istražnom postupku potanko opisao način na koji su ga tražili novac. Tada je obrana Kralja i Žeravice upitala Štroka je li sam snimao razgovor koji tereti njihove klijente, a Štrok je odbio odgovoriti.

A.B.
Foto: Dubrovniknet.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara