Oracle Hrvatska ostvario dobit od 27,85 milijuna kuna

TVRTKA Oracle Hrvatska danas je objavila financijske rezultate za fiskalnu godinu 2004. Ukupni prihodi iznose 50,58 milijuna kuna što je 34 posto više u odnosu na fiskalnu godinu 2003. Dobit za fiskalnu godinu 2004. iznosi 27,85 milijuna kuna, odnosno 35 posto više u usporedbi s fiskalnom godinom 2003.

U fiskalnoj godini 2004. Oracle Hrvatska bilježi rast prodaje licenci od 15 posto. Prodaja Oracle aplikacija (E-Business Suite) porasla je za 14 posto, dok tehnologija (baza podataka, aplikacijski server i collaboration suite) bilježi rast od 15 posto. Odjel Oracle Consultinga bilježi u Hrvatskoj najveći rast u fiskalnoj godini 2004. od čak 483 posto. Odjel tehničke podrške korisnicima ostvario je rast od 37 posto, a Oracle edukacija rast od 9 posto.

Vrlo dobre financijske rezultate ovako je komentirao generalni direktor Oracle Hrvatska, g. Marin Tadić: "Rezultati za ovu godinu premašuju prošlogodišnje za više od 30 posto što je znak da smo odabrali poslovnu strategiju prihvatljivu za ovo tržište. Kroz zadnje dvije godine pojačano razvijamo Oracle konzalting, školovanje i tehničku podršku korisnicima kao dio korporativne mantre- "softver kao usluga". Upravo ti segmenti predstavljaju osnove za "transfer znanja" prema našim korisnicima i partnerima. Rezultatima je svakako doprinio i timski duh lokalne organizacije koju čine vrhunski stručnjaci i profesionalci. Tim je u protekle dvije godine znatno pomlađen i pojačan novim članovima, stoga nije slučajno što nas sve više tvrtki prepoznaje kao strateškog partnera s izraženim lokalnim resursima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom fiskalne 2004. godine Oracle Hrvatska je pokazao kontinuirani napredak u ključnom industrijskom sektoru i javnim institucijama u regiji. Najveći korisnici Oracle tehnologije u protekloj fiskalnoj godini uključuju: VIPnet, Hrvatski Telekom, Croatia osiguranje, Allianz Zagreb, Nova banka, Hrvatske poštanska banka, Plinacro, Dunapack, Odašiljači i veze, Hrvatske ceste.

Oracle Hrvatska trenutno ima 36 zaposlenih, dok je prije dvije godine taj broj iznosio 20. Prošli tjedan tvrtka je uselila u novi ured veličine 600 m2 u Budmanijevoj ulici u Zagrebu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara