Oracle postavlja nove recorde

ORACLE je u četvrtak objavio dva rekordna rezultata na standardiziranim TPC-H 300 GB testovima na području skladištenja podataka, čime se potvrđuje snaga baze podataka Oracle® Database 10g Release 2 i njezina vodeća uloga u kategoriji baza podataka za poslovne primjene.

Raspoloživ od 11. srpnja 2005., Oracle Database 10g Release 2 već postavlja standarde poboljšavajući odnos cijene i performansi u 300-gigabajtnoj kategoriji i pokazujući poboljšanje performansi od 27 % u odnosu na Oracle Database 10g Release 1.

Pokrenut na klasteru Dell PowerEdge 6800 s dva čvora i četiri procesora Intel® Xeon 3,33 GHz s 8 MB L3 (EM64T) priručne memorije, Oracle Database 10g Release 2 sa sustavom Oracle Real Application Clusters i operacijskim sustavom Red Hat Enterprise Linux Advanced Server 3 ostvario je svjetski rekord u odnosu performansi i cijene s 22 USD/QphH@300GB uz 11.742,8/QphH@300GB.

Na drugom je testu Oracle Database 10g Release 2 sa sustavom Oracle Real Application Clusters na klasteru Dell PowerEdge 6600 s dva čvora od po četiri procesora Intel® Xeon 3.0 GHz pod operacijskim sustavom Red Hat Enterprise Linux Advanced Server 3 demonstrirao poboljšanje od 27 % u odnosu na prvo izdanje baze podataka Oracle Database 10g.

Na tom su testu ostvarene performanse od 8,604 QphH@300GB uz 30 USD/QphH@300GB, u usporedbi s rezultatom baze podataka Oracle Database 10g Release 1 od 6,795 QphH@300GB.

"Oracle je ponosan na Oracle Database 10g Release 2 i uvjeren u njegovu kvalitetu, a ovi su rezultati testova potvrda naših napora za poboljšanje njegovih performansi i povećanje vrijednosti" - rekao je Richard Sarwal, potpredsjednik odjela Server Performance u tvrtki Oracle, te dodao: 

"Korisnici mogu biti sigurni da dobivaju proizvod svjetske klase koji ostaje vodeći izbor na području skladištenja podataka."

Ovaj standardizirani test samo je još jedan na opsežnom popisu svjetskih rekorda u performansama za Oracle Database 10g, među koje se ubraja i svjetski rekord na standardiziranom TPC-H testu u opsežnijim kategorijama od 3 i 10 terabajta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bazom podataka Oracle Database 10g Oracle nastavlja korisnicima pružati vrhunske mogućnosti koje podržavaju najzahtjevnije primjene u skladištenju podataka i zahtjeve na području obrade transakcija.

Kao vodeća baza podataka za skladištenje podataka o proizvodnji, Oracle Database 10g nudi objedinjeni i integrirani mehanizam baze podataka za skalabilne implementacije visokih performansi na području skladištenja podataka. O bazi podataka Oracle Database 10g Baza podataka Oracle Database 10g dizajnirana je za učinkovitu implementaciju na računalima u rasponu od malih "blade" poslužitelja do najvećih SMP poslužitelja i klastera svih veličina.

Obuhvaća mogućnosti automatskog upravljanja radi jednostavnosti i ekonomičnosti upotrebe. Jedinstvena mogućnost baze podataka Oracle Database 10g da upravlja podacima koji variraju od tradicionalnih poslovnih informacija do XML dokumenata i prostornih/lokacijskih informacija čini je idealnim izborom za pokretanje aplikacija namijenjenih obradi transakcija u stvarnom vremenu, podršci u donošenju odluka i upravljanju sadržajem.

O testu TPC-H TPC-H je standardizirani test za podršku donošenju odluka koji se sastoji od niza poslovno orijentiranih ad-hoc upita i istodobnih modifikacija podataka.

Mjerilo performansi naziva se TPC-H Composite Query-per-Hour Performance Metric (QphH@Size) i odražava višestruke aspekte sposobnosti sustava da obrađuje upite.

Dodatne informacije o tvrtki Oracle potražite na adresi http://www.oracle.com.

Tržišni znaci Oracle, JD Edwards, PeopleSoft i Retek registrirani su tržišni znaci tvrtke Oracle Corporation i/ili njezinih podružnica.

Ostali nazivi mogu biti tržišni znaci njihovih vlasnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara