Oracle vodi na zapadnoeuropskom tržištu alata za skladištenje podataka

PREMA nedavno objavljenom IDC izvješću Oracle je preuzeo poziciju glavnog softverskog dobavljača alata za skladištenje podataka u Zapadnoj Europi. U 2003. godini podaci IDC-a pokazali su da je Oracle postigao rast od 15,5% u odnosu na prošlu godinu, te s 19,1% ostvario najveći udio.

"Najveći dio rasta tržišta alata za skladištenje podataka u Zapadnoj Europi u 2003. godini rezultat je odgođene kupnje iz prethodne godine», rekla je Christina Steensboe, Program Manager u IDC European Software Group. "To je rezultiralo rastom tržišta za 11,6%, što je značajno više nego u prethodne dvije godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U budućnosti IDC ne očekuje značajnu promjenu u tržišnom predviđanju u odnosu na prethodnu godinu. U Zapadnoj Europi predviđen je rast tržišta skladištenja podataka za 3 do 6% u promatranom razdoblju. Očekuje se da će prihod za zapadnoeuropsko tržište dostići 3.2 milijarde dolara do 2008. godine, dok će CAGR od 2003. godine do 2008. godine iznositi 4,4%.

"Danas je točan uvid u rezultate poslovanja kritičan za tvrtke u njihovoj potrazi za konkurentnošću, fleksibilnošću i efikasnošću", rekao je David Pryor, Oracle Vice President BI&DW EMEA. "Mogućnosti skladištenja podataka su ključni dio efektivne strategije poslovnog odlučivanja. Ovaj iznenadni preokret u rastu prodaje proizvoda za upravljanje skladištima podataka kao i alata za podršku poslovnom odlučivanju pokazuje da organizacije shvaćaju tu važnost i reagiraju akcijom. Činjenica da je naš rast pretekao rast tržišta i doveo nas na čelo tržišta Zapadne Europe dokaz je izvrsnosti i inovativnih mogućnosti skladištenja podataka ugrađenih u Oracle Database 10g."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara