ORAŠJE: 'DUHANARI' SE POVUKLI S GRANIČNOG PRIJELAZA U ORAŠJU

Vlada Federacije BiH odlučila je u srijedu navečer da će proizvođačima duhana na bankovne račune u petak uplatiti iznos premija za urod duhana 2002. godine, nakon čega su se proizvođači, koji su zbog toga prosvjedovali blokadom graničnog prijelaza Orašje, povukli.

Duhan će biti potican i ove, kao i iduće godine, priopćeno je nakon sjednice Vlade Federacije BiH održane u srijedu u Mostaru.

Proizvođači duhana su kasno navečer, doznavši za odluku uklonili poljoprivredne strojeve - traktore s prilaza graničnog prijelaza u Orašju koji su blokirali 15. te 16. prosinca tijekom dva sata. Prosvjed je u srijedu prerastao u cjelodnevni prosvjed, a proizvođači su najavljivali blokadu i u noćnim satima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đuro Kopić, predsjednik Udruge proizvođača duhana je kazao da će predsjedništvo udruge zasjedati ponovno u ponedjeljak te ako se utvrdi da obećanje nije ispunjeno, proizvođači će ponovo blokirati granični prijelaz u ponedjeljak a nastaviti i tijekom Božićnih blagdana.

Za četvrtak, 18. prosinca na graničnom prijelazu Orašje najavljen je prosvjed umirovljenika Hrvatskog vijeća obrane u vremenu od 10.00 do 16.00 sati, a za 28. prosinca generalni prosvjed poljoprivrednih proizvođača Bosne i Hercegovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara