ORCO dobio nagrade za kvalitetu u poslovanju nekretninama

NAJVEĆI dioničar turističkog poduzeća Sunčani Hvar Orco Property Group osvojio je dva prestižna priznanja na dodjeli nagrada za kvalitetu poslovanja s nekretninama u srednjoj i istočnoj Europi u 2005: ORCO je proglašen za najbolju tvrtku 2005. godine, a predsjednik i najveći dioničar ORCO Property Group, Jean Francois Ott proglašen je za najboljeg menadžera u protekloj godini. Nagrade je primio Jean Francois Ott.

Jean Francois Ott osnovao je Orco Property Group 1991. godine u Pragu. Uz praški ured osnovao je i druge podružnice diljem srednje Europe. Danas Orco ima urede u 9 europskih zemalja te upravlja sredstvima ukupne vrijednosti 740 milijuna eura. Grupa je razvila i provela više od 70 projekata.

Procjenjuje se da će prihod grupe u sljedećoj godini iznositi 200 milijuna eura, što je četiri puta više nego u prošloj godini. Prošle godine, ORCO je s Hrvatskim fondom za privatizaciju sklopio javno-privatno partnerstvo u hvarskoj turističkoj tvrtci Sunčani Hvar. Temeljem tog ugovora ORCO će u sljedećih pet godina u Sunčani Hvar uložiti više od 600 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade za kvalitetu u poslovanju nekretninama u središnjoj i istočnoj Europi, koje uključuju nekoliko kategorija, dodjeljuju se u Varšavi od 2003. Pobjednike bira žiri sastavljen od vrhunskih profesionalaca u nekretninama, koji djeluju u srednjoj i istočnoj Europi.

Pored ove dvije značajne nagrade, ORCO projekti bili su u užoj nominaciji u još dvije kategorije - projekt luksuznih vila "Dubový Mlýn" u Šáreckoj dolini u Pragu nominiran je za "najbolji stambeni projekt", dok je Residence Diana u Varšavi, hotel s uredskim prostorima, nominiran za "najbolji projekt mješovite namjene".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara