Orepić: Moramo prekinuti krijumčarske migrantske rute

Orepić: Moramo prekinuti krijumčarske migrantske rute

Foto: FaH

MINISTAR unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u Župi dubrovačkoj kako su Europi potrebne ozbiljne prilagodbe u smjeru konačnog prekidanja krijumčarskih ruta i uspostavljanja sigurnih migracijskih puteva pri čemu zaštitu trebaju dobiti oni kojima je to zaista potrebno.
 
Na Ministarskoj konferenciji koja se održava u u sklopu Salzburškog foruma, Orepić je istaknuo kako je migracijska kriza razotkrila "strukturalne slabosti naših relevantnih sustava",

Dodao je da su potvrdili nužnost zajedničkog pristupa, te da je pozdravljena i reforma zajedničkog europskog sustava azila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaključeno je kako zaštitu trebaju dobiti samo oni kojima je to zaista potrebno", rekao je Orepić, dodavši kako se postojeću suradnju treba pojačati i razmjenom informacija zbog čega su potrebni jači i učinkovitiji informacijski sustavi.

Ministarska konferencija bavi se temama važnima za europsku i međunarodnu sigurnost u području zakonitih i nezakonitih migracija i azila, te izazova povezanih s upravljanjem granicama na europskoj i regionalnoj razini. U njezinom radu sudjeluju ministri unutarnjih poslova država članica Salzburškog foruma i država Skupine prijatelja, kao i predstavnici europskih ustanova i agencija, međunarodnih organizacija i partnera.

Na konferenciji se očekuje donošenje strateškog okvira za djelovanje do kraja 2016., a bit će usvojena i zajednička deklaracija koja će sadržavati smjernice za daljnje djelovanje i dijalog u području unutarnjih poslova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara