Orepić: Policija nije proustaška, ni propartizanska ni pročetnička, ali šator iz Srba mičemo!

Orepić: Policija nije proustaška, ni propartizanska ni pročetnička, ali šator iz Srba mičemo!

Foto: Index

POLICIJSKA postaja Gračac članovim A-HSP-u uručila je rješenje o zabrani javnog okupljanja u Srbu prijavljenog pod nazivom "Predavanje o Domovinskom ratu". Rješenjem je utvrđeno da organizatoru javnog okupljanja nije izdano odobrenje od strane općine Gračac za korištenje javne površine i postavljanje šatora i druge pokretne opreme na mjestu okupljanja u Donjem Srbu.

> FOTO Index u Srbu: Ustaše na logorovanju pišaju po hrvatskim kostima

Prosvjednici će tako nakon devet dana morati napustiti Srb i razmontirati šator.

U podužoj objavi na Facebooku, na odluku se osvrnuo i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i poručio "Dosta je više"

Objavu prenosimo u cijelosti:

Kao društvo, ovakve situacije sami sebi ne možemo i ne smijemo više dopustiti.

Pa za ime Boga, ne možete samo zahtjev proslijediti policiji i bez ikakva odgovora i dogovora postaviti šator na nekom javnom mjestu bez obzira hoće li to nekome smetati ili ne.

Gospoda na čelu s gospodinom Draženom Kelemincem, svoja neslaganja s obilježavanjem 27. lipnja u kontekstu u kojem se to godinama radi, trebaju, ako to žele, iskazati na društveno prihvatljiv i zakonima utemeljen način, a ne na ovaj, opće neprihvatljiv.

S druge strane, gospodin Pupovac kao da je jedva dočekao da u svemu ovome prepozna nekakve ustaše i eto nas opet u žiži javnosti s temom u kojoj se kao društvo očito najbolje snalazimo. Nažalost!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno, jasno je da je ovo djelo političara koji na ovaj način hrane vlastite političke ambicije.
Naravno, tu je i redovni krivac i arbitar policija koja je, ovisno o prigodi, ili „proustaška“ ili „propartizanska“ ili „pročetnička“. Besmislice!

Kad netko dovede u pitanje javni red i mir, kao što je to sada slučaj, budite sigurni da će policija odlučno i jasno reagirati. U Srbu nećemo dozvoliti ničiju samovolju.

No, tko treba reagirati kada se dovede u pitanje povijesna istina ili pak neistina?

Zar akademska zajednica na čelu s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti ne bi trebala biti autoritet koji ima snagu reći istinu? Ako to nije, čemu onda služi?

Gospodo iz akademske zajednice, krajnje je vrijeme da izađete iz svojih ureda, osobnih i društvenih komfora, i narodu kažete istinu o 27. lipnju i o svim drugim 27. lipnjima i sličnim datumima. Jasno i sad iskažite znanstvenu istinu i čvrsto stanite uz nju. To bi trebala biti vaša uloga, a ne da „mudro“ šutite i kad sve prođe vodite dubokoumne rasprave o onome što je prošlo. Od vas očekujemo da budete avangarda društva.

Bitno je da svatko preuzme svoju ulogu u kreiranju budućnosti naše domovine.

To je ono što je hrvatskom društvu u ovom trenutku najpotrebnije. Jer ako ovako nastavimo, ubrzo ćemo imati čak i lijevu i desnu matematiku. Mislim da sam dovoljno jasan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara