Orepić uoči Ultre: Split je siguran

Orepić uoči Ultre: Split je siguran

Foto: Facebook, Hina

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić tvrdi kako je Split siguran uoči večerašnjeg početka Ultre.

"Nikakvih prijetnji do sada nije bilo", rekao je za Radio Dalmaciju, iznoseći izvještaj o sigurnosnom stanju u gradu u koji je, prema procjenama organizatora Ultre, stiglo preko 150 tisuća gostiju iz raznih dijelova svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U ovom trenutku i do ovog trenutka uistinu nemamo nikakvih ozbiljnijih iskazanih prijetnji ili nešto što bi moglo sigurnosno ugroziti događaj. Naglašavam da je na dnevnoj bazi u svakom trenutku na neposrednom osiguranju angažirano negdje oko 850 ljudi plus redovite službe koje djeluju na tome, tako da uistinu mogu reći: ugodan i lijep provod u našem lijepom, osunčanom i sigurnom Splitu", rekao je Orepić.

Splitom su se proširile špekulacije kako je policija uoči početka Ultre navodno uhvatila dvojicu muškaraca arapskog podrijetla s eksplozivom, no ministar je takve informacije demantirao.

"To jednostavno nije točno, to je sve što mogu reći. Evo proširite ovu glasinu, odnosno istinu da je uistinu u ovom trenutku sigurnosna situacija u Splitu na visokoj razini, dajemo  ogromne snage i pružamo veliki napor da bi taj događaj prošao sigurno i na zadovoljstvo svih", zaključio je Orepić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara