Orešković i Vujčić putuju u Austriju kako bi spasili hrvatski kreditni rejting

Orešković i Vujčić putuju u Austriju kako bi spasili hrvatski kreditni rejting

Foto: FAH

MANDATAR Tihomir Orešković s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem ide na sastanak s europskim i svjetskim bankarima koji Hrvatskoj posuđuju novac i određuju kreditni rejting, piše RTL. Hrvatski dvojac sudjelovat će na forumu u elitnom europskom skijalištu Kitzbuhel u Austriji. Tamo će se okupiti svi bankari koji Hrvatskoj posuđuju novac. Vujčić je na forumu stalan gost, no ovo je prvi put da sa sobom vodi i mandatara - budućeg premijera.

"Gospodin premijer ide u Kitzbuhel na jedan vrlo vrijedan forum što je priznanje u startu našem odabiru mandatara. Neće ga biti dva dana", prokomentirao je taj put Tomislav Karamarko.

Orešković je obećao kako će mu dizanje kreditnog rejtinga biti jedna od prvih zadaća po stupanju na čelo Vlade. Hrvatski bankarski stručnjaci podržavaju taj potez novog mandatara.

Uskoro nova procjena kreditnog rejtinga

"Pokazuje ozbiljnost mandatara da se uhvati u koštac s gorućim pitanjima. Uvijek je lakše vidjeti što se mora ispraviti i kako krenuti bolje kada se dobiju točna uputstva što treba mijenjati", kaže investicijski savjetnik Splitske banke Stipe Luetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, krajem tjedna agencija Standard&Poor će donijeti novu procjenu kreditnog rejtniga koji je dva puta u četiri godine doživio pad.
   
"Ono čemu se nadamo da će agencije ipak dati Vladi šansu za neke poteze, pa tek onda ići u promjenu rejtinga", rekao je predsjednik HDZ-ovog Odbora za financije Tomislav Ćorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara