Orešković: Očekujem da Sabor nastavi raditi do 15. srpnja

Orešković: Očekujem da Sabor nastavi raditi do 15. srpnja

Foto: FAH

PREDSJEDNIK tehničke Vlade Tihomir Orešković u utorak je u Bruxellesu rekao kako očekuje da će Hrvatski sabor nastaviti raditi do 15. srpnja, za kad je određeno njegovo raspuštanje.

"Neki zakoni su bitni za usklađivanje s EU-om i nadam se da će Sabor raditi do 15. srpnja", kazao je Orešković.


Na upit hoće li sudjelovati na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima, Orešković je samo kratko odgovorio: "Još razmišljam".

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner ranije u utorak poručio je pak kako ne namjerava sazivati nastavak saborske sjednice do raspuštanja 15. srpnja, a zahtjev Mosta da to učini kako bi se izmijenio Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe nazvao je dvoličnim.

"Ne radi se o nikakvom ključnom zakonu i, kao što sam im već odgovorio na upit hoće li se nastaviti sa sjednicom Sabora, moj odgovor je bio jasan - nastavit će se isključivo ako će postojati stvarna potreba za takvom sjednicom", kazao je Reiner. Uvjeren je i da ni jedan od zakona koje je u saborsku proceduru uputila Vlada nije takav da bi njegovo nedonošenje ugrozilo državu, a ne vidi ni potrebu za žurnim donošenjem "europskih zakona".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara