Orešković šuti o Crnoji, a afere se nižu jedna za drugom

Orešković šuti o Crnoji, a afere se nižu jedna za drugom

Foto: FAH

IAKO je ministar branitelja Mijo Crnoja bio HDZ-ov kandidat za tu poziciju, njegov nadređeni je po službenoj dužnosti premijer Tihomir Orešković.

Međutim novi premijer se danas nije oglasio o aferama Mije Crnoje i do pisanja teksta nam iz Vlade nije odgovoreno na upit o tome hoće li Crnoja biti smijenjen.

Kako nam je rekao izvor iz Banskih dvora, novi glasnogovornik Vlade još nije imenovan, a jedino smo uspjeli saznati da je Orešković danas cijeli dan po sastancima.

"Još uvijek nije formirana služba za odnose s javnošću koja bi odgovarala na upite pa je do njegovog odgovora nemoguće doći", rekao je izvor, a on sam se nije zasad izjasnio o aferama svog ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Karamarko najavio moguće sankcije

Podsjetimo kako je Karamarko izjavio da će razgovarati s ministrom branitelja Mijom Crnojom o medijskim tvrdnjama da je prijavio lažnu adresu stanovanja i ako je nešto pogriješio, sigurno će, kazao je, biti sankcioniran.

"Ne znam detaljno, razgovarat ću s gospodinom Crnojom. Vidim da se sada stvaraju problemi možda tamo gdje ne bi trebali. Ako je nešto pogriješio, sigurno da će biti sankcionirano, a ako nije, neće", rekao je Karamarko odgovarajući na upit o aferi koju je Index razotkrio, a radi se o tome da je Crnoja kao mjesto stanovanja prijavio trošnu baraku u Samoboru, iako živi u stanu u Zagrebu.

Pokazuje li ovaj primjer nagađanje mnogih da će Orešković zapravo biti samo figura, a da će konce vlasti držati Karamarko i Petrov?

Njegovo ignoriranje ovog slučaja mnoge bi moglo navesti na takav zaključak.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara