Organizator prosvjeda na Markovom trgu: U policiji su mi prijetili, nisu mi dali ni jesti ni piti

Foto: Tomislav Kristo, Željko Šop / Cropix

"OSAM sati su me držali na policiji, nisu mi dali ni jesti ni piti. Rekli su mi da oni nisu restoran i da ukoliko ću opet prosvjedovati na Markovom trgu da će posljedice za mene biti puno ozbiljnije, da ću spavati u pritvoru i da će dizati prijave protiv mene i da ću život provoditi po sudovima", kratko je za Index.hr prepričao jučerašnje iskustvo uhićenja organizator antivladinih prosvjeda Ivan Pernar.

Pernar kaže da su ga pitali tko stoji iza prosvjeda. "Rekao sam im da stoji narod, ali nisu mi vjerovali".

"Sutra ću ponovno na barikade"

"Facebook bunt" svoj nastavak dobiva već sutradan u 18 sati kada se očekuje da će se pojaviti puno više prosvjednika s obzirom da isti nije organiziran u radno vrijeme, a i dolazak prosvjednika u većem broju mogao bi biti reakcija na jučerašnja uhićenja.

"Sutra ću ponovno ići preko barikada i tako sve do onog dana kada te barikade ne maknu", najavio nam je Pernar koji intencionalno organizira prosvjede na Markovim trgu držeći da "zakon koji zabranjuje građanima okupljanje ispred tijela u kojem se nalaze njegovi predstavnici, ne može biti legitiman".

"Opljačkali su ljude i zatim ih izmanipulirali njihovim vlastitim novcem"

"Nakon sutra slijede novi prosvjedi, i tako sve do Vladine ostavke. Ako narod uistinu želi smijeniti ovu Vladu, narod će ju smijeniti. Ova Vlada nije legitimna, to je ono što ja uporno ponavljam. Opljačkali su ljude i zatim ih izmanipulirali njihovim vlastitim novcem. Potporu građana ona više nema", tvrdi Pernar dodajući kao su klerikalni krugovi jedini koji još podržavaju Vladu Jadranke Kosor.

"Pozivam sve ljude i sve stranke bez obzira na političko opredjeljenje na svrgavanje HDZ-ovog režima jer je to pitanje opstanka njihove zemlje", poziva Pernar koji na sutrašnjim prosvjedima očekuje veći odaziv najavljujući kako će se ovaj put održati po svim gradovima u Hrvatskoj - Rijeci, Osijeku, Splitu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podršku prosvjedima daju i Puljani

Podršku prosvjednicima u Zagrebu, sutrašnjim prosvjedom u 18 sati dat će i Puljani. Poziv je upućen preko Facebook grupe "Rušimo vladu - podrška prosvjednicima u Zagrebu". "Želimo da bolje sutra krene. Shvatite ovaj prosvjed ozbiljno jer ovo ide i u vašu korist", stoji u opisu grupe u kojoj se poziva na prosvjed "jer samo tako ćemo srediti situaciju u našoj državi".

Na prosvjede organizirane putem Facebooka danas je reagirao i poznati riječki buntovnik Marin Miočić Stošić. Noseći transparent s natpisom "Naprijed fejsbukovci! Ulica je istina vlasti!", prošetao je riječkim Korzom, izražavajući tako potporu prosvjedima u Zagrebu, ali i onima koji se planiraju po hrvatskim gradovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara