Organizator zabranjenog koncerta Friščić: Antifašisti su mi hakirali Facebook profil

Organizator zabranjenog koncerta Friščić: Antifašisti su mi hakirali Facebook profil

Tekst: I.Kri.
Foto: Facebook

ORGANIZATOR koncerta njemačkog neonacističkog benda Bluemax, mlinar Josip Friščić, tvrdi kako je događaj u Bukovju Križevačkom trebao biti zatvorenog tipa, a ne koncert te da su mu u policiji rekli da ga ne mora prijavljivati.

"Skup smo htjeli prijaviti policiji prije dva mjeseca, no djelatnica na šalteru rekla je da nije potrebno budemo li sve držali pod kontrolom. Priređivali smo rođendan za prijateljicu Križevčanku, a sastav iz Njemačke te Treće poluvrijeme iz Dubrovnika odsvirali bi po nekoliko pjesama, svi bismo nešto pojeli i popili i razišli se kao ljudi", tvrdi Friščić te dodaje kako kod kuće već neko vrijeme nema pristup internetu, piše Večernji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bluemax ne poziva na ubijanje, dok se antifašisti zalažu za legalizaciju droga"

Ovih dana su se pojavile informacije o njegovom neonacističkom profilu na Facebooku, na kojem je bilo svastika i poruka podrške fašizmu i nacizmu, za koji on kaže da su mu ga hakirali antifašisti. "Koliko sam čuo, to su antifašisti provodili i možda mi hakirali profil, ja to nisam pisao", kaže Friščić te dodaje kako ne želi govoriti o propalim ideologijama. "Ako je ovo demokratska država, budemo li zabranili jedno, treba zabraniti i drugo, općenito sve, i fašizam i komunizam", pojasnio je Friščić svoje stavove.

Smatra kako je Bluemax legalan sastav koji u pjesmama ne poziva na ubijanje, dok se antifašistički bendovi zauzimaju za legalizaciju droga. Friščić tvrdi da nije protiv Židova i Roma te mu se gade oni koji mrze Srbe. Zanimljivo je kako čovjek koji ne želi raspravljati o propalim ideologijama na Facebooku ima sliku sa uzdignutom desnicom.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara