Organiziran Oracle Developer Day

ORACLE HRVATSKA Hrvatska organizirao je danas u prostorijama kina Multiplex Cinestar u Zagrebu cjelodnevni seminar posvećen servisno orijentiranoj arhitekturi i novostima iz Java i Web servisne tehnologije.

Oracle Developer Day omogućio je sudionicima interakciju s Oracle stručnjacima koji su radili na izgradnji posljednje generacije alata i tehnologija. Gost predavač, g. Daniel Roberts, Principal Product Manager for Oracle Application Server 10g kroz radionicu pokazao je sudionicima tehnološke novosti.

Teme koje su se obrađivale na seminaru bile su sljedeće:

-Servisno orijentirane arhitekture (SOA)

-Razvoj Web servisa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-SOA razvoj Orkestracija servisa

Kroz seminar sudionici su dobili nove spoznaje o tehnološkim novostima, naučili su kako upotrijebiti vještine koje posjeduju i kako iskoristiti ulaganja u tehnologiju. U današnjoj kompleksnoj i nepostojanoj poslovnoj atmosferi izazov je dizajnirati IT okolinu za nepoznati poslovni sustav, gdje se poslovna politika i pravila apstrahiraju iz funkcionalnih i operacijskih mogućnosti.

Mogućnost izvedbe takvih apstraktnih mogućnosti predstavlja snagu servisno orijentirane arhitekture (service-oriented architecture, SOA). SOA je metodologija bazirana na standardima, koja uključuje organizacijske i dizajnerske, odnosno arhitektonske principe i osigurava veću povezanost IT rješenja s poslovnim procesima korištenjem kolekcije dijeljenih mrežnih servisa.

Prihvaćanje SOA pristupa osigurava izradu fleksibilne infrastrukture osnovnih jedinica poslovne funkcionalnosti, koje je moguće slagati i preslagivati u sofisticirane poslovne procese za podršku promjenjivim poslovnim strategijama. Time je omogućen brži razvoj s pouzdanim rezultatima i poboljšana iskoristivost poslovnih servisa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara