Orkanska bura zatvorila ceste, snijeg zabijelio Knin, Imotski, Zadar, Sinj...

Ilustracija: Srećko Niketić, Ivo Ravlić, Goran Novotny, Božo Vukičević / Cropix

ZBOG orkanske bure za sav promet su jutros zatvorene dionica autoceste A1 od Svetog Roka do Posedarja, autocesta A6 Rijeka - Zagreb od Delnica do Kikovice, Jadranska magistrala od Bakra do Svete Marije Magdalene, Krčki most te cesta od Maslenice do Zatona Obrovačkog.

Samo osobna vozila smiju na Paški most te državnim cestama od Gospića do Karlobaga te od Gračaca do Obrovca. U dobrom dijelu Gorskog kotara i Like zbog zimskih uvjeta ne smiju voziti kamioni s prikolicama i tegljači dok vozači osobnih vozila moraju stavljati zimsku opremu.

Jaka bura koja u podvelebitskom Primorju puše brzinom većom od 110 kilometara na sat uzrokovala je kvarove na dalekovodima. Struje nemaju uža središta Senja i Karlobaga. Od senja do Svete Marije Magdalene je bez struje ostalo oko 3500 potrošača. Problem ekipama koje bi trebale popraviti kvarove predstavlja činjenica da zbog zatvorene Jadranske magistrale ne mogu doći do mjesta gdje su se oni dogodili.  

Za danas meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme u cijeloj Hrvatskoj. Dok će na Jadranu biti kiša uz moguću grmljavinu, u sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj će mjestimice biti i snijega. Temperature zraka uglavnom između - 4 i 1, u unutrašnjosti Istre, Dalmacije i na sjevernom Jadranu od 0 do 6, a na srednjem i južnom Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih. 

Snijeg zabijelo Knin, Imotski, Rijeku, Zadar, Sinj, Senj...

(Snijeg u Dugopolju pokraj Splita)

U razgovoru s meteorologom Zoranom Vakulom doznajemo da je snijeg danas u 13 sati padao u Kninu, Imotskom i u Sinju. U 14 sati i dalje je padao u Kninu, a snijega je bilo i u Rijeci, Senju i u Zadru. Prema informacijama s terene koje je dobio Vakula, snijeg je prijepodneva padao i u Dubici, a to su zabilježile o kamere fotografa (u galeriji).

"Situacija je ipak u smirivanju, i što se tiče snijega i što se tiče vjetra. Snijega bi još ponegdje moglo biti tijekom noći i sutra prije podneva. Bura će također slabjeti iako će još danas biti olujna", kaže nam Vakula najavljujući zatopljenje za vikend, osobito na Jadranu i u gorju. "U nizinama u unutrašnjosti postojat će mogućnost dugotrajne magle pa će i temperatura o tome ovisiti. Tako bi mogla otići na 8 ili 10 stupnjeva tijekom dana, a mogla bi se zadržati i oko nule. Na Jadranu se očekuje najviše 15 stupnjeva Celzijev tijekom dana", kaže Vakula dodajući kako bi u nedjelju još moglo zapuhati malo bure, no nikako neće biti ovako olujna kakva je danas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara