Orkestar akademije Sv.Cecilije u Rimu ostaje bez dirigenta

Ravnatelj orkestra Akademije sv. Cecilije iz Rima Myung Whun Chung odlučio je da neće produljiti ugovor nakon završetka sezone 2004.2005., doznaje se u srijedu iz ugledne akademije, jedne od najstarijih u Europi.

Ime njegova nasljednika doznat će se ovih dana, čim se potpiše ugovor, objavila je služba orkestra za odnose s javnošću.

Očekuje se da bi glazbeni direktor Covent Gardena iz Londona Antonio Pappano (43 godine) mogao naslijediti južnokorejskog maestra, piše talijanski tisak.

U razgovoru za talijanski dnevnik La Repubblicu, direktor akademije Luciano Berio objavio je u srijedu "fotorobot" budućeg ravnatelja.

"On je talijansko-engleski Amerikanac, tj. rođen je u Londonu od roditelja Talijana, a dugo je živio u Americi i jako je mlad", rekao je kompozitor, što "izravno upućuje na Antonija Pappana", piše list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovih se dana spominjalo i ime Riccarda Chaillyja, ravnatelja filharmonijskog orkestra u Amsterdamu.

Myung Whun Chung (50) ravna orkestrom od 1997. godine.

Talijanski tisak pripisuje njegov odlazak umoru nakon osmogodišnjeg napornog rada, kao i pozivu tokijskog filharmonijskog orkestra i nesporazumu s Lucianom Beriom.

Akademija koja je utemeljena 1585. ima oko šest tisuća pretplatnika. Lani se preselila u novu dvoranu Glazbenog parka koji je izgradila talijanska prijestolnica.

(Hina) vrad bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara