Osam godina zatvora zbog ubojstva na parkiralištu u Sesvetama

NA OSAM godina zatvora zbog prošlogodišnjeg ubojstva Anđelka Bulčića na parkiralištu tvrtke TC Vigo u Sesvetama danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen Goran Vidoš (22).

Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Erna Dražančić proglasilo je Vidoša krivim za ubojstvo Anđelka Bulčića u kojega je 26. studenoga iz pištolja ispalio tri hica.

Prije ubojstva njih dvojica su se posvađala i potukla zbog nestanak registarskih tablica s jeepa u kojem se dovezao Bulčić, a koje je, po ocijeni sudskog vijeća, skinuo Vidoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vijeće je zaključilo da je ubijeni započeo s fizičkim sukobom, no da je tučnjavu isprovocirao Vidoš te je zbog toga odbacilo njegovu tezu o nužnoj obrani.

Kao nevjerodostojna odbačena su i svjedočenja roditelja optuženog Vidoša te dio njegove obrane u kojem je opisao kako je došlo do pucanja iz pištolja.

Sutkinja je ustvrdila da je optuženi pucao s namjerom da ubije, a njegovu dosadašnju neosuđivanost, mladost te razdraženost i uzrujanost u trenutku ubojstva uzela mu je kao olakotnu okolnost kod izricanja presude.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara