Osam Iračana ubijeno sjeverno od Bagdada

OSAM Iračana, među kojima i jedan mjesni dužnosnik, ubijeno je u nedjelju u dvjema zasjedama sjeverno od Bagdada, doznaje se od policijskog izvora.

Član vijeća pokrajine Salaheddin (na sjeveru zemlje) Ali Abdel-Hussein al-Hazraji i njegova četiri osobna čuvara ubijeni su u zasjedi koju su postavile nepoznate osobe nedaleko od Al-Dujeila (40 kilometara sjeverno od Bagdada), izjavio je za AFP časnik Hachem Reda Abbas.

Napadači koji su se vozili u trima automobilima otvorili su vatru iz prvog vozila na dužnosnika i njegove čuvare, dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj zasjedi nedaleko od Samarre (na sjeveru zemlje) ubijena su tri policajca, a jedan je ranjen, rekao je časnik Abbas Mehdi.

U Chorgatu, 300 kilometara sjeverno od Bagdada, sjedište male sunitske stranke Al-Watan koju predvodi Mechaane al-Jeburi bilo je meta raketiranja i napada eksplozivom u kojemu je sudjelovalo četrdesetak osoba i koji je prošao bez žrtava, izjavio je časnik Fares Mehdi.

Usto, ured premijera Iyada Allawija obavijestio je o pogibiji troje djece i odrasle osobe u eksploziji bombe kućne izrade koja je bačena na američke vojnike u bagdadskoj četvrti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara