Osijek: Broj kažnjivih djela smanjen za 14 posto

U OSIJEČKO-BARANJSKOJ županiji prošle je godine prijavljeno 4151 kažnjivo djelo, što je za 14 posto manje nego 2001., izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava na današnjoj konferenciji za novinare.

Načelnik PU-a Vlado Tuličić kazao je kako je ukupno otkriveno 78 posto počinjenih kažnjivih djela sa štetom od 53,5 milijuna kuna, što je za oko 76,4 milijuna kuna manje nego pretprošle godine, kada je šteta iznosila oko 130 milijuna kuna.

Po njegovim riječima smanjen je broj gotovo svih vrsta kažnjivih djela, osim zlouporabe droga, gdje je taj broj za 25 veći nego 2001. Prošle je godine bilo više poginulih i ozlijeđenih u prometnim nesrećama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Djelatnici granične policije prošle su godine prijavili samo tri ilegalna prelaska državne granice, a u suradnji s carinom spriječili su krijumčarenje robe vrijedne 109 tisuća kuna.

Prošle su se godine dogodila 94 samoubojstva i pokušaja samoubojstva, što je za 7,8 posto više nego 2001., te 12 ubojstava ili 20 posto manje, kazao je Tuličić.

Kako je za lipanj ove godine najavljen posjet pape Ivana Pavla II. Osijeku i Đakovu, Tuličić je izjavio kako je Policijska uprava jučer počela sigurnosne pripreme za njegov posjet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara