Osijek: DC i Hrvatski demokršćani potpisali sporazum o suradnjiŽupanijski odbori Demokratskog centra (DC) Osječko-baranjske županije i Hrvatskih demokršćana potpisali su danas u Osijeku sporazum o suradnji u gospodarskom razvoju Osječko-baranjske županije i Osijeka kao njezina središta.L

Predsjednik županijskoga DC-a Miroslav Šimić i predsjednik osječko-baranjskih Hrvatskih demokršćana dr. Darko Biljan, koji su potpisali sporazum, istaknuli su kako su "protiv zapostavljanja bilo kojeg dijela Hrvatske", ocjenjujući pritom da je "nužno provesti gospodarsku regionalizaciju Hrvatske.

Ustvrdili su i da zapostavljanje nekih područja, kao danas Slavonije i Baranje, uzrokuje gospodarsku neravnotežu, otežava život mnogim građanima te uzrokuje depolulaciju tih područja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednici županijskoga DC-a i Hrvatskih demokršćana istaknuli su da će se posebice zauzimati za osnutak agrobanke kroz koju treba poticati razvoj poljoprivrednih proizvođača.

Na novinarsko pitanje znači li potpisani sporazum i koaliciju uoči lokalnih izbora, odgovorili su kako to nije koalicijski sporazum, no nisu isljučili mogućnost koalicije tih dviju stranaka.

(Hina) xvsik ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara