Osijek: Dražba zgrade Ljubljanske banke u svibnju ili lipnju?

SPOR oko eventualne ovrhe i dražbe zgrade Ljubljanke banke u središtu Osijeka radi naplate duga trojici štediša te banke, trajat će oko četiri mjeseca, a dražba bi najranije mogla biti zakazana u svibnju ili lipnju mjesecu ove godine, kazao je za Hinu Davor Vukušić, predsjednik Ovršnog odjela Općinskog suda u Osijeku.

Po nedavnoj presudi Vrhovnog suda omogućava se da se nad nekretninama Ljubljanske banke u Hrvatskoj obavi ovrha te da se iz tih nekretnina naplate troje štediša te banke.

Pojasnio je da se u prvom predmetu radi o staroj deviznoj štednji u izunosu od 176.984,03 njemačke marke plus parnični troškovi od 10.500 kuna, a u druga dva predmeta samo na parnične troškove u ukupnom iznosu od oko 20.000 kuna.

Osječki Općinski sud je prije tjedan donio rješenje o ovrsi, na što u roku od osam dana Ljubljanska banka ima pravo žalbe na osječkom Županijskom sudu.

Nakon što taj sud donese rješenje i ako bude potvrdno može se krenuti s procjenom nekretnine, a nakon toga i s prodajom, naveo je Vukušić, dodajući da bi dražba mogla biti u svibnju ili lipnju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara