osijek: EPISKOP LUKIJAN PREDVODIO USKRSNO LITURGIJSKO SLAVLJE

Središnje liturgijsko slavlje za osječkopoljsku i baranjsku eparhiju za Uskrs po julijanskom kalendaru održano je danas u osječkoj pravoslavnoj crkvi "Uspenija presvete Bogorodice" a predvodio ga je episkop vladika Lukijan.

Episkop Lukijan je Uskrs čestitao pravoslavnim vjernicima, ali i katolicima i ostalim kršćanima koji su Uskrs proslavili prošle nedjelje.

"Osnovna poruka uskrslog Krista jest: on je uskrsnuo za svakoga čovjeka bez obzira na boju kože, vjeroispovijest, ali koji ljube bližnjega pored sebe", rekao je.

"Uskrsno jutro neka bude poruka mira, ljubavi i tolerancije na ovim prostorima jer to je jedini put koji uskrsli Krist od nas želi", dodao je.

Episkop Lukijan pročitao je uskrsnu poslanicu patrijarha Pavla u kojoj se između ostaloga ističe kako je "u prirodi ljubavi, pa i obične zemaljske ljubavi, da daruje radost i da rađa novi život".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi ovoga svijeta neprestano govore o reformama u društvu pokušavajući stvoriti novoga čovjeka, ali zaboravljajući pri tome na Isusove poruke čime postaju zarobljenici ništavila i prolaznosti", stoji u poruci.

Također se kaže kako bi "takvi htjeli reformirati i Crkvu, živeći u zabludi da je ona slična zemaljskim, ljudskim organizacijama".(Hina) vs ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara