Osijek: HDZ ušao u osječke stranačke prostorije

Predstavnici HDZa danas su ušli u prostorije osječkoga sjedišta stranke, za koje su proteklih dana zahtijevali primopredaju od bivših čelnika županijskoga i osječkoga HDZa Branimira Glavaša i Vladimira Šišljagića, koje je Nacionalno vijeće HDZa isključilo iz stranke.

Obavijest o ulasku u prostorije za Hinu je potvrdio županijski povjerenik HDZ-a Tomislav Ivić, kazavši kako nije riječ o primopredaji, nego da su predstavnci stranke u nazočnosti odvjetnika i javnog bilježnika promijenili brave i ušli u stranačke prostorije te kako se obavlja očevid zatečenog stanja.

Kako je za sutra na osječkom Općinskom sudu bila zakazana rasprava na tužbu HDZ-a, u kojoj je ta stranka predložila donošenje privremene mjere, kojom bi se Glavašu i Šišljagiću naložilo da zbog ometanja posjeda u roku od 24 sata predaju ključeve stranačkih prostorija županijskom povjereniku HDZ-a, Ivić je izvijestio da je "tužba povučena, jer je nakon ulaska u prostorije bespredmetna".

Na upit zašto su se odlučili na takav potez prije sudskoga ročišta, Ivić je kazao kako je postojala mogućnost da se "tuženici ne pojave na ročištu" i da "rasprava bude odgođena, pa da se možda izgube dani i tjedni dok se ne riješi prijepor".

Bivši predsjednik osječkoga HDZ-a Vladimir Šišljagić izjavio je za Hinu kako je, nakon dojave o tom događaju, policiji podnio kaznenu prijavu za provalu, kako bi se utvrdile okolnosti tog događaja.

Šišljagić tvrdi kako nema obavijesti da je HDZ povukao tužbu protiv njega i Glavaša te kako do danas nije dobio nijednu odluku HDZ-a iz koje bi bilo vidljivo tko je povjerenik i zakoniti predstavnik HDZ-a, s kojim bi trebao obaviti primopredaju prostora, stranačke dokumentacije i financijskih izvješća.

Ustvrdio je kako su spomenute prostorije HDZ-a u Osijeku izvan uporabe od četvrtka popodne, a da su kandidati s Nezavisne liste Branimira Glavaša našli nov prostor za svoj izborni stožer.

(Hina) xivuc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara