Osijek: HSLS napustio županijsku koaliciju

ŽUPANIJSKO vijeće HSLS-a Osječkobaranjske županije na večerašnjoj je sjednici donijelo jednoglasnu odluku o istupanju te stranke iz koalicije županijskih stranaka.

"Postajemo konstruktivna oporba", izjavio je večeras Hini Branko Lacković, član Velikog vijeća HSLS-a. Dodao je kako se osječko-baranjski HSLS odlučio napustiti koaliciju zbog "kršenja koalicijskog sporazuma kojega su nedavno potpisale četiri stranke - SDP, HSLS, LS i HSS".

Dodao je da su smjene ravnatelja Kliničke bolnice Osijek dr. Aleksandra Včeva te sanacijskog upravitelja osječkog studentskog centra Franje Haluseka "političke (smjene) koje su prelile čašu".

Lacković je također rekao kako su se prema potpisanom koalicijskom sporazumu - napravljenom da bi se razriješila kriza županijske vlasti nakon ostavke župana Ladislava Bognera - "svi partneri trebali dogovarati o svim stvarima". No, dodao je, "to nije učinjeno jer su, primjerice, te smjene obavljene bez našega znanja i argumenata", kazao je Lacković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvijestio je kako je večeras dogovoreno da dva člana Županijskog poglavarstva iz redova HSLS-a podnesu ostavku kao i potpredsjednica osječko baranjske Skupštine Dragica Jančikić koja je iz HSLS-a.

Na upit znači li to novu krizu županijske vlasti Lacković je rekao da je to moguće.

(Hina) vs sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara