Osijek: HSS daje potporu koaliciji i županu Bognaru

OSJEČKO-BARANSKIHSS poduprijet će na predstojećoj sjednici Županijske skupštine koalicijsku vlast (SDP, LS, HSS, HSLS) te župana Ladislava Bognara (SDP), protiv kojega je HDZ pokrenuo postupak izglasavanja nepovjerenja, izvijestili su danas u Osijeku čelnici županijske organizacije HSS-a.

Predsjednik osječko-baranjskoga HSS-a Zvonko Ibriks na konferenciji za novinare opovrgnuo je, kako je rekao, medijska nagađanja da će HSS sudjelovati u rušenju županijske vlasti kako bi postavio župana iz svojih redova, ocijenivši da se koalicija ´s političkih pitanja mora okrenuti rješavanju životnih problema, posebice stanju u gospodarstvu´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osječko-baranjski dožupan i dopredsjednik županijskoga HSS-a Pavo Šarčević odbacio je informacije koje, kako kaže, ´kruže po gradu´, a po kojima je on kandidat za novoga župana. Također je ustvrdio da se u javnost plasiraju neistiniti podaci o poslovanju poduzeća u njegovu vlasništvu, što drži napadom na njega osobno i HSS, čiji je jedan od političkih čelnika.

Šarčević smatra da ga, ´s obzirom na stanje u županiji i stvorenu klimu međusobnog nepovjerenja´, netko namjerno spominje kao kandidata za župana kako bi ga ´spremio za politički odstrjel´. Po njegovim riječima, takve informacije nisu krenule od njega, niti od HSS-a, a drži da nije riječ ni o napadu od strane župana Bognara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara