Osijek: HSS o konstituiranju nove županijske vlasti

OSJEČKO-BARANJSKI HSS će u novome sazivu Županijske skupštine biti konstruktivna oporba te smatra da je dio programa, koji je predstavio novi župan Krešimir Bubalo, vezan uz programe HSSa, posebice u poljoprivredi, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare te stranke.

Predsjednik županijskog HSS-a, koji je na subotnjoj sjednici Skupštine svojim glasovima podupro izbor novog župana iz redova HDZ-a i novog poglavarstva, Zvonko Ibriks rekao je da će HSS poduprjeti one projekte nove vlasti koje bude smatrao dobrima, a u pitanjima, u kojima se ne bude slagao s vlašću, bit će "tvrda oporba".

Zamoljen da komentira tvrdnje predstavnika HSP-a da je glasovanje za vlast, bez postojanja službene koalicije, politička trgovina, Ibriks je rekao kako se "oni koji trguju obično pokušavaju nabacivati takvim riječima" te da HSS, sa svoja tri skupštinska vijećnika, "nema čime trgovati, niti preuzeti odgovornost za izvršnu vlast u Županiji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ibriks je izvijestio da će osječkom Općinskom sudu podnijeti tužbu protiv nakladnika "Jutarnjeg lista" tvrtke "Europa press holding" i kolumnista toga lista Ivana Zvonimira Čička jer, kako stoji u tužbi, smatra da ga je "Čičak, u tekstu od 17. siječnja ove godine, oklevetao tvrdnjama da se HSS-u na prijevremenim županijskim izborima ne predviđa prelazak izbornog praga jer listu predvodi Zvonko Ibriks iza kojega se vuku tragovi nasilničkog i batinaškog ponašanja i koji je bejzbol palicom premlaćivao svoje radnike".

Ibriks ističe da je tim tekstom prekršena izborna šutnja jer su se 18. siječnja održavali županijski izbori te smatra da je spomenuti napis izravno utjecao na izborne rezultate, pa će zbog pretrpljenih duševnih boli zatražiti naknadu od 100.000 kuna.

(Hina) xivuč ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara