Osijek: HSS predstavio listu za prijevremene županijske izbore

HRVATSKA seljačka stranka (HSS) predstavila je danas u Osijeku kandidacijsku listu na prijevremenim izborima za Skupštinu Osječkobaranjske županije, raspisanima za 18. siječnja iduće godine.

Nositelj i prvi kandidat na listi Zvonko Ibriks kazao je kako će se HSS zauzimati za jeftinije vrtiće, subvencije gradskog prijevoza, natapanje i gradnju plinske mreže u Baranji. Kandidat s liste Stjepan Živković kao jedan od prioriteta naveo je nastavk privatizacije državne zemlje, kako bi obiteljska gospodarstva postala konkurentna razvijenim susjednim zemljama.

Na novinarski upit o mogućim poslijeizbornim koalicijama Ibriks je odgovorio kako HSS, jer je riječ o izvanrednim izborima, u prvom redu želi popraviti stanje na područjima na kojima nije bio zadovoljan radom stranačkih čelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njegovim riječima HSS bi trebao dobiti barem pet vijećnika u novome skupštinskom sazivu, kako bi bio "poželjan koalicijski partner" te da je stranka spremna na razgovore s onima koji prihvaćaju njezin program, ali da zbog iskustva iz proteklih koalicija, koje su obilježili dugotrajni i neučinkoviti sastanci, smatra kako su koalicije s više od triju stranaka "za HSS u ovome trenutku neprihvatljive".

Ibriks je kazao kako stranka nije zadovoljna rezultatima nedavnih parlamentarnih izbora u Osječko-baranjskoj županiji gdje je HSS dobio 6,5 posto glasova. Ocijenio je kako dio HSS-ova biračkog tijela nije izišao na izbore te da je stranka platila cijenu krize županijske koalicijske vlasti.

(Hina) ivuc dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara