osijek: koalicijski partneri sutra potpisuju sporazum i objavljuju ime župana

Predstavnici koalicijskih stranaka u Skupštini Osječkobaranjske županije (SDP, HSS, HSLS, LS) na večerašnjem su se sastanku dogovorili da će sutra potpisati koalicijski sporazum o budućem radu te objaviti ime novog župana kojega će predložiti SDP, kazao je za Hinu nakon sastanka Željko Mrak, dopredsjednik Županijskog odbora SDPa.

Koalicijski sporazum potpisat će predstavnici četiriju stranaka, koje su i osnovale koaliciju: u ime SDP-a Željko Malević, HSS-a Zvonko Ibriks, HSLS-a Ramir Ristić i LS-a Vlado Belaj. Potporne stranke, ali ne i potpisnici koalicijskog sporazuma, bit će ´Hrast-Libra´ i SDSS.

Dožupan u ostavci Pavo Šarčević (HSS) ocijenio je večerašnji sastanak uspješnim, dodavši kako su se napokon o svemu dogovorili te da bi župana i Poglavarstvo trebali biti izabrani na Skupštini 13. ožujka. Dodao je kako je večeras SDP predložio imena članova Poglavarstva (Ružica Milošević, Marko Skender, Ivan Vuletić i Stanko Dabić) a da će ime župana objaviti sutra.

Kako se neslužbeno doznaje, SDP bi se večeras trebao odlučiti za župana između triju kandidata: Željka Malevića, Zdravka Bosančića i dr. Ladislava Bognara, koji je dužnost župana obnašao do podnošenja ostavke 27. veljače.

Koalicijski partneri za sutra su najavili konferenciju za novinare na kojoj će potpisati koalicijski sporazum te objaviti ime župana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara