Osijek: Komemoracija u povodu smrti Borisa Trajkovskog

U ORGANIZACIJI osječkog Gradskog poglavarstva, Evanđeoskoteološkog fakulteta (ETF) i Makedonskog kulturnog društva "Braća Miladinov" iz Osijeka danas je u svečanoj dvorani ETFa održana komemoracija u povodu tragične pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog.

Osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić, koji se prvi upisao u knjigu žalosti, istaknuo je da je "pokojni makedonski predsjednik bio političar novoga doba, otvoren za sve ljude bez obzira na vjeru i naciju" te je izrazio uvjerenost da će političari "nastaviti putem kojim je on krenuo". Osobno sam ga poznavao i znali smo često izmjenjivati "razmišljanja i iskustva vezana uz prostor i vrijeme u kojem živimo", rekao je Kramarić.

Rektor Evanđeosko-teološkog fakulteta prof. dr. Peter Kuzmič, također osobni prijatelj pokojnog makedonskog predsjednika, rekao je da je Makedonija izgubila čovjeka koji je povezivao suvremene svjetske tijekove i stvarnost svoje domovine. Podsjetio je kako je teologiju na osječkom ETF-u studiralo dvadesetak Makedonaca, koji su danas većinom pastori u Makedoniji. Na seminarima, koje je organizirao Evanđeosko-teološki fakultet, sudjelovao je i pokojni predsjednik Trajkovski, kazao je dr. Kuzmič.

Dodao je da je "Boris Trajkovski prije ulaska u politiku bio aktivni metodistički propovjednik".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na komemoraciji je govorio i Blagoje Jovanovski, predsjednik Makedonskog kulturnog društva "Braća Miladinov" iz Osijeka, naglasivši povezanost Osijeka i Makedonije kroz niz prijateljskih susreta na temu međureligijske i međuetničke pomirdbe, te na književnom planu.

Knjiga žalosti na ETF-u bit će otvorena do dana pokopa Borisa Trajkovskog.

(Hina) xvsik ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara