Osijek: Mesić o razvoju visokoga školstva

Osijek: Mesić o razvoju visokoga školstva
PREDSJEDNIK RH Stjepan Mesić izjavio je danas, nakon svečanosti otvorenja novih prostorija osječkoga Elektrotehničkoga fakulteta (ETF), da je riječ o događaju značajnom, ne samo za Osijek i njegovo sveučilište, nego i za Slavoniju i Hrvatsku.

´To znači da radimo na poslu koji nas povezuje s Europom, a i današnji početak radova na izgradnji novoga osječkoga studentskoga doma znači da će studenti, koji nemaju dovoljno sredstava za stanovanje u Osijeku, imati uvjete za završetak studija i uključivanje u radne procese´, rekao je Mesić novinarima nakon obilaska novoizgrađenih prostorija osječkoga ETF-a u čiju je izgradnju i opremanje uloženo oko 32 milijuna kuna, od čega 16 milijuna za znanstveno-nastavnu opremu.

´Želimo i ubuduće što više ljudi na fakultetima, što više visoke stručne spreme jer živimo u specifično i sofisticirano vrijeme kada se traže velika znanja, a za to su potrebna velika ulaganja´, ocijenio je predsjednik Mesić kazavši da će se učinci mjera, koje su dosad poduzete u Hrvatskoj, osjetiti iduće i sljedećih godina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rektorica osječkog Sveučilišta dr. Gordana Kralik izjavila je da je današnji dan iznimno značajan za to sveučilište jer je započela izgradnja Sveučilišnog campusa, na prostoru osječke vojarne ´Drava´, te da je Sveučilište tako počelo s oživotvorenjem svoje razvojne strategije. Ocijenila je kako ´Sveučilište ima dobro trasiran put, a studenti svoju perspektivu´.

Predsjednik Mesić i ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego danas su u Osijeku bili nazočni polaganju temeljnog kamena za prvu zgradu studentskoga doma na lokaciji vojarne Drava, a u Rektoratu Sveučilišta predavanju rektorice Gordane Kralik o ulozi osječkoga Sveučilišta u policentričnom razvoj visokoga školstva u RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara