Osijek: Nastavlja se istraga protiv trojice stranih državljana

OSJEČKOBARANJSKA Policijska uprava i osječko Općinsko državno odvjetništvo nastavljaju istragu s ciljem rasvjetljavanja kaznenog djela pokušaja iznude koje su u petak nad osječkim poduzetnikom Stipanom Mijokom počinila trojica stranih državljana Srbije i Crne Gore te Bosne i Hercegovine, izvijestili su predstavnici policije i Odvjetništva na današnjoj konferenciji za novinare.

Kako je istaknuto, riječ je o Draganu Gavriću (1972.) iz Bijeljine, Goranu Tešiću (1971.) iz Zemuna te Ranku Radoševiću (1969.) iz Nikšića, koji su u petak od Stipana Mijoka zatražili da im, na ime navodnog duga prema beogradskom poduzeću "Zvezdara-Avala", isplati 854.685 eura. Nakon prijetnji njegovoj obitelji poduzetnik je obavijestio policiju, pa su trojica stranih državljana uhićena na području Vukovara, u petak navečer privedeni su u istražni centar osječkog Županijskog suda, a jučer im je određen pritvor u trajanju od mjesec dana.

Načelnik Odjela organiziranog kriminala osječko-baranjske PU Dario Dasović kazao je kako je, pri utvrđivanju identiteta okrivljenika, policija kontaktirala s beogradskim uredom Interpola i Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske u Banjoj Luci te da je riječ o osobama koje su evidentirane u svojim sredinama, ali nije mogao reći za koja kaznena djela. Kazao je kako za sada nema naznaka da je poduzetnik Mijok imao nekakvih dugovanja prema spomentom beogradskom poduzeću te da se još provjeravaju navodi o postojanju navodnog četvrtog osumnjičenika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući medijske napise o još jednoj skupini kriminalaca s područja Srbije i Crne Gore na osječkome području, osječki općinski državni odvjetnik Miroslav Dasović rekao je da za sada nema informacija o postojanju takve skupine "što ne znači da policija i odvjetništvo ne poduzimaju potrebne radnje da se utvrdi nalazi li se ona na ovome području".

(Hina) ivuc dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara