Osijek: Novi predsjednik Uprave Slobodne zone

NA DANAŠNJOJ skupštini osječke Slobodne zone za novog je predsjednika Uprave izabran Stevan Radovančević, ukinut je Nadzorni odbor, a umjesto triju dosadašnjih Upravni će odbor imati samo jednog člana koji je i predsjednik Uprave.

Stevan Radovančević (1948.) bio je dugogodišnji direktor osječke Tvornice žigica "Drava", a nakon njezine privatizacije bio je savjetnik glavnog direktora tvrtaka osječke Chemotehne i ludbreškog Razvitka.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, koji je na skupštini zastupao Županiju, 86-postotnog vlasnika Slobodne zone, istaknuo je kako je do promjene došlo u nakani da se racionaliziraju troškovi, jer je samo 13 zaposlenika, a do smjene predsjednika Uprave zbog slabih poslovnih rezultata. Podsjetio je kako je Županijsko poglavarstvo 19. travnja donijelo odluku o smjenama, među ostalim, i zato što je sada već bivša Uprava netočno prikazala prošlogodišnje prihode. Tako je ispalo da je Slobodna zona poslovala s dobiti, a inače bi, bez potpore iz županijskog proračuna od 800.000 kuna i nerealno prikazanih prihoda bila na gubitku od 1,9 milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Staroj Upravi je zamjerena i izvansudska nagodba kojom je osječkoj luci "Tranzit" priznata tražbina od 500.000 kuna, iako je financijsko-knjigovodstvenim vještačenjem utvrđeno da je tražbina neutemeljena i da je to nekorektno ponašanje prema nekim korisnicima Zone, a da je time nanesena šteta i županijskim interesima.

Predsjednik Nadzornog odbora Pavo Šarčević istaknuo je kako je Nadzorni odbor radio u skladu sa zakonskim propisima te je ukinuće Nadzornog odbora i smjenu predsjednika Uprave nazvao "političkim činom".

U Slobodnoj zoni devet je korisnika koji zapošljavaju oko 500 radnika, istaknuto je na današnjoj skupštini. Cilj je da se broj i korisnika i zaposlenih radnika poveća, kazao je župan Bubalo. Dosadašnji predsjednik Uprave Džafer Pepić na samu je početku napustio sjednicu, izjavivši kako se slaže sa svim odlukama. Dodao je kako iz zdravstvenih razloga više ne može sudjelovati "u tim poslovima oko Slobodne zone" te ustvrdio: "Tvrtka nije blokirana, pozitivno je poslovala."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara