Osijek: O lokaciji mosta preko Drave

Most preko rijeke Drave, koji će biti dio hrvatske dionice međunarodnog prometnog 5c koridora (BudimpeštaOsijekSarajevoPloče), trebao bi se graditi oko četiri kilometra uzvodno od Osijeka, ali se o tome još trebaju očitovati nadležne državne institucije, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika Osječkobaranjske županije, Hrvatskih autocesta (HAC), Hrvatskih voda i HEPa.

Predsjednik Uprave HAC-a Mario Crnjak rekao je kako bi most trebao biti dug oko dva kilometra, širok oko 30 metara, a vrijednost investicije je minimalno 60 milijuna eura.

Crnjak je ocijenio kako je u određivanju lokacije mosta bila sporna lokacija vodne stepenice na Dravi, čija je izgradnja bila predviđena još 1987., ali se u međuvremenu na tom projektu ništa konkretno nije definiralo, a prostor na kojem je bila predviđena ostao je blokiran za bilo koju drugu namjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas je dogovoreno da autocesta ostane na predviđenoj trasi, po prostornom planu Županije, a da se vodna stepenica pomakne 200-300 metara uzvodno, tako da ta dva objekta ne bi bila u sukobu. Ako se taj dogovor ispoštuje, nastavljamo s redovitom izgradnjom 5c koridora na predviđenoj trasi, rekao je Crnjak.

Crnjak je kazao kako se raspisivanje javnog natječaja za izgradnju hrvatskog dijela 5c koridora, ukupne duljine 55 kilometara, očekuje u rujnu ove godine, a da bi radovi mogli početi u listopadu ili studenome ove godine. Dodao je kako se ukupna vrijednost ovoga projekta procjenjuje na 1,5 milijardi kuna.

(Hina) xivuc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara