Osijek: O projektu nove podravske brze ceste

Projekt nove podravske brze ceste, posebice dionice od Virovitice do Iloka, od iznimnog je značenja za razvoj i gospodarski boljitak istočne Hrvatske, ocijenjeno je na današnjem sastanku u Osijeku predstavnika Osječkobaranjske, Vukovarskosrijemske i Virovitičkopodravske županije s predstavnicima Hrvatskih cesta (HC) i Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH).

Riječ je o novoj, brzoj cesti, duljine 370 kilometara, od slovenske granice do Iloka, koja bi se gradila usporedno s postojećom podravskom magistralom, na udaljenosti od 3 do 5 kilometara, izvijestili su predstavnici Hrvatskih cesta, koje su i investitor projekta, te osječkog Poslovnog centra IGH.

Uz dionicu Virovitica-Osijek-Ilok rade se projektni planovi i za dionicu od slovenske granice do Virovitice i ona bi uskoro trebala biti predstavljena javnosti, rekao je direktor Odjela za strateško planiranje i razvoj HC-a Zvonimir Nađ dodavši kako je nova podravska brza cesta "planirana u svim strateškim dokumentima razvoja Hrvatske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je istaknuto, prve procjene govore da se vrijednost projekte kreće oko 515 milijuna dolara, a očekuje se da bi pojedini dijelovi nove podravske brze ceste mogli biti završeni u novom srednjoročnom razdoblju HC-a od 2004. do 2009. godine.

Osječko-baranjski dožupan Pavo Šarčević naglasio je značenje te ceste koja bi, uz izgradnju hrvatske dionice paneuropskog 5c koridora, trebala pridonijeti poboljšanju cestovne infrastrukture te regije, a time i razvoju gospodarstva.

Dodao je da se precizniji podaci o dinamici izgradnje i zatvaranju financijske konstrukcije očekuju na sastanku koji će izaslanstvo Poglavarstva, nakon današnjeg skupa, imati u hrvatskoj Vladi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara