Osijek: Oporbeni županijski vijećnici i gradski zastupnici traže nove izbore

OPORBENI vijećnici osječko-baranjske Županijske skupštine i osječkoga Gradskog vijeća iz HDZ-a, LS-a i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) najavili su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Osijeku da će Vladi poslati zahtjev za raspuštanje Županijske skupštine i Gradskog vijeća te sazivanje novih izbora.

Predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije Tomislav Ivić izjavio je da potpuno podupiru odluku Vlade o raspuštanju županijskih skupština u Dubrovačko-neretvanskoj i Požeško-slavonskoj županiji te u Velikoj Gorici.

Zatražio je da se to načelo primijeni na osječko-baranjsku Županijsku skupštinu budući da su, kako je ocijenio, pri njezinu konstituiranju učinjeni mnogi propusti i protuzakonite radnje kada su u pitanju mandati vijećnika.

Dodao je da je povlačenje i davanje ostavki na konstituirajućoj sjednici osječko-baranjske Županijske skupštine utjecalo i na konstituiranje osječkoga Gradskog vijeća, zbog čega se traži da se i ono raspusti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

I predsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Benašić podupro je zahtjev da se raspusti Županijska skupština i osječko Gradsko vijeće, pri čemu je istaknuo da Vladu trebaju pozvati da raspiše nove izbore ako budu dosljedni i ako budu zagovarali elementarni politički moral.

Predsjednik Županijske organizacije HSU-a Dragutin Pukleša izjavio je kako je na samoj konstituirajućoj sjednici osječko-baranjske Županijske skupštine, koju je vodio njezin član, na njega učinjen pritisak, a ostalim članovima te stranke nije bilo dopušteno da s njim razgovaraju kako bi ga oslobodili moguće napetosti.

Također je rekao da su dvojica županijskih vijećnika HSU-a dali ostavke, a na njihova mjesta "instalirani su drugi vijećnici". Zbog toga bi, dodao je, i svi ostali vijećnici koji su pridonijeli takvoj situaciji trebali dati ostavke.

Predsjednik osječkoga Gradskog odbora HDZ-a Dragan Kovačević ocijenio je da "politika vlasti pod svaku cijenu koju provodi HSP danas Đapića dovodi do lutanja - od autonomaša do crvenih", dodajući da "neprincipijelna politika HSP-a puca po šavovima".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara