OSIJEK: OTVORENA NOVA ZGRADA POLJOPRIVREDNOG INSTITUTA

U Osijeku je danas otvorena nova poslovna zgrada Poljoprivrednog instituta, u gradnju i opremanje koje će Ministarstvo znanosti i tehnologije, Osječkobaranjska županija, grad Osijek i Institut uložiti 16 milijuna kuna.

Novu zgradu Poljoprivrednog instituta, površine 2000 četvornih metara, otvorio je predsjednik Hrvatskoga sabora Zlatko Tomčić.

Josip Kovačević, ravnatelj Instituta koji ove godine proslavlja 125. obljetnicu, kazao je kako je ta ustanova do sada proizvela oko 300 različitih sorta poljoprivrednih kultura, koje su poznate ne samo u Hrvatskoj nego i u inozemstvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o važnosti Instituta za Osijek i Hrvatsku, Tomčić je rekao da je o najvažnijim državnim pitanjima potreban konsenzus, a ako nema konsenzusa o gospodarskoj politici, vrlo se teško rješavaju i ostala pitanja. Naglasio je da Hrvatska mora izgraditi takav gospodarski sustav koji će se uspješno natjecati sa svjetskom i europskom konkurencijom. Tomu će pridonijeti i otvorenje nove zgrade Poljoprivrednog instituta, dodao je.

Nove prostorije Poljoprivrednog instituta blagoslovio je izaslanik đakovačko-srijemskog biskupa Marina Srakića velečasni Stjepan Karalić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara