Osijek: Otvoreno državno vatrogasno natjecanje

NA OSIJEČKOM stadionu "Gradski vrt" danas je otvoreno 4. Državno natjecanje vatrogasaca, na kojemu će danas i sutra, u Osijeku i Đakovu, nastupiti više od 3500 sudionika iz cijele Hrvatske, te gostujuće ekipe iz Austrije, Mađarske i Slovenije.

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ), osječko-baranjske Vatrogasne zajednice, osječke Vatrogasne zajednice i đakovačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, natjecanje vatrogasaca održat će se u Osijeku, dok će se u Đakovu održati natjecanje vatrogasne mladeži.

Potpredsjednik HVZ-a Ivan Hengl kazao je kako su ovakva natjecanja prigoda da se provjere sposobnost i spremnost vatrogasaca te da se promovira vatrogastvo kao stručna i humanitarna djelatnost. Dodao je kako je ovogodišnje državno natjecanje ujedno i priprema za Međunarodnu vatrogasnu olimpijadu, koja će se iduće godine održati u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Državno vatrogasno natjecanje otvorio je osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, a sudionike je pozdravio i predsjednik osječkog Gradskog vijeća Alen Prnjat.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Državnog natjecanja vatrogasaca je ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić koji će, kako je najavljeno, sutra i zatvoriti natjecanje. Supokrovitelji su ministar obrane Berislav Rončević, župan Krešimir Bubalo te gradonačelnici Osijeka i Đakova Zlatko Kramarić i Zoran Vinković.

(Hina) xivuč ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara